Na co si odpírat dobré věci Každodenní kolotoč je někdy neúprosný a hlavně velice únavný. Pracovní povinnosti, děti a domácnost a do toho ještě osobní vztahy dávají člověku pěkně zabrat. Neustále něco řešíme, lítáme z jedné povinnosti do druhé a tak jsme často unavení. Je potřeba si číst dost a sednout si, nejlépe s něčím dobrým. Maličká drobnost dodá člověku nejen energii, ale především sílu pokračovat v rozdělané práci.Dobrá káva je to, co si většina lidí dává, když mají chvilku čas si sednout. Kávu pijeme v práci, doma, v kavárnách, ve vlaku, na benzínových pumpách, zkrátka si ji dáváme všude. Pro někoho je pití kávy spíše klidový rituál, pro jiného je to nápoj, bez kterého nedokáže fungovat. Je třeba mít na paměti, že pít nadmíru kávy také není zdraví prospěšné, a to zejména pro lidi s nemocným srdcem. Všeho s mírou, jak říkává klasik. Namísto několika hrnků nekvalitní kávy je lepší si dát jeden až dva šálky takové kávy, která pohladí nejen vaše chuťové pohárky a nos, ale i vaši duši. Ano, i taková káva existuje. Jenže v supermarketu ji jen tak nenajdete. Většinou se schovává v pražírnách.Na výslednou chuť kávy má vliv nejen to kde se pěstuje a jaký je to druh, ale i to, jak se káva praží. I pražení je několik druhů a tak je potřeba najít pražírnu, ze které vám káva bude chutnat nejvíc. V současnosti jsou pražírny téměř v každém městě, a ve většině z nich si můžete dát kávu rovnou na místě. Díky tomu snadno najdete kávu, která vám zachutná. Právě v pražírnách koupíte nejlepší kávu, protože čerstvě pražená zrnková káva je na domácí přípravu kávy ta nejlepší. Příprava z čerstvě umletých zrnek je nejlepší možný způsob jak si vychutnat chuť i vůni. Neutrácejte zbytečně za nekvalitní kávu, která je několik měsíců pomletá a vystavená v polici, ale kupte si vždy raději menší množství upražených zrnek, která si namelete sami.